2010. december 26., vasárnap

Manipuláció

 Mivel hiszek a médiának, ezért ő is hisz bennem, tudja alkalmazni a bennem lezajló folyamatokat, nem lepődik meg a várható eredményeken, ahogy a hívő se azok bekövetkeztén. Kölcsönhatásban állunk egymással, én mondok valamit, ők válaszolnak erre. Néha hiba csúszhat a számításba, de a kommunikációs csatorna megléte adott, a következményeken mindig lehet javítani.

Vannak csapdák, ami néhol láthatóak, de általában láthatatlanok. Ezekbe bele esve észrevétlen, tudattalanul belegabalyodunk egy folyamatba, aminek hatása alól már nem, vagy az eddig felépített személyiséget feladva lehet szó szerint kimenekülni.
Az összeesküvés elméletek kitalálói pont ezért szolgálják ki a létező, vagy nem létező háttérhatalmakat. Nem is sejtik, hogy önmaguk is csupán eszközök egy hatalmas gépezet táplálására. Hiszen egy társadalomban, melyben bizonyos szociális és erkölcsi hatásoknak vannak kitéve a szereplők, a média és közönsége egyaránt, mely beszűkíti a gondolatokat, mert csak azt tudhatják ami a világképükben szerepel, e fölé lehetetlen eljutnia bárkinek is, mert az ismeretlen, nem létező tartomány. Vakfolt.

http://mek.niif.hu/02100/02139/html/img/596.jpg


A média arra nevelt, hogy ne nézzek tévét, ne vegyek újságot, hanem szörföljek szabadon a neten, önmagam okítva tapasztaljam meg a világom határait. Mindenkinél mást hoz ki.

Egy idézettel zárnám mondanivalóm, mely egy óegyiptomi szerző tollából származik:
„Cselekedj annak érdekében, aki számodra cselekszik.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése