2013. február 18., hétfő

A démoni megszállás tünetei a keresztény felfogás szerint


Mai bejegyzésemben olyan tünetekről fogok írni, amik utalhatnak arra, hogy valaki kapcsolatban áll olyan erővel, ami a vesztét (vagy felemelkedését) okozhatja. Próbálok pártatlan maradni és gyűjtéseim pusztán a katolikus tiltásokból, avagy megfigyelésekből származnak.

Természetesen van, amivel egyetértek és van, amivel nem. Egyrészt, túlságosan leegyszerűsít dolgokat ez a fajta dogmatikus felfogás, mellőzi a modern technológia, az orvostudomány s mélylélektan eredményeit. Másrészt szembeszáll az ökumenikus elvvel, a gondolat teremtő erejével, és az emberben rejlő természetes, avagy tanult szellemi és lelki képességek hihetetlen lehetőségeivel és azok értelemszerű használatával (lásd keleti tanok, metafizika).
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/69651_531016976918649_464048366_n.jpg

Korábban már írtam, démonnal kötött paktumokról, félig angyal-félig ember lényekről, megszállókról és megszállottakról, de nem árt egy kis felsorolás sem. Tehát, mit tartanak a mai keresztény egyházak démoni megszállásnak, megszállottságnak, vagy kapcsolatfelvételnek ?

  1. Démoni zaklatás: Ha a környezetedben fura hangokat, megmagyarázhatatlan ajtó csapkodásokat, fura lényeket, tartósan rossz álmokat tapasztalsz akkor nagy eséllyel bekerültél a démoni való világba, ahol kitartásodon múlik csak, mikor esel ki.
  2. Démoni befolyásolás: Ez főleg a súgásból származik. Gyakran gondolatokat ültetnek el a saját, vagy a hozzád közel álló emberek fejébe, hogy egy adott döntést megváltoztassanak, vagy nekik tetszővé tegyenek valamilyen eseményt.
  3. Fizikai betegség: Akár démoni jelenség is okozhat tartós, komoly szervi bajokat.
  4. Depresszió: Ezen mindenki átesik, de itt szerintem az ember belső démona, a tudatalatti okoz problémát. Megoldhatatlannak tűnő helyzetek olykor sötét árnyékként nehezednek az emberre. Egyetlen ellenszere van, ami mindenki számára egyedi.
  5. Önvád: A önmegbecsülés hiánya, önmagunkkal támasztott magas elvárások oka. Ami kialakulhat hamis sugallatokból, vagy a környezetünk okozta sokk miatt, amikor is hamis illúziókba kergetjük amúgy is túlhajszolt szellemünket teljesen feleslegesen. Gondolok ezalatt a média és a társadalom által belénk oltott törtető egoizmus-egzisztencia elérésére, ami szintén lebénítja az átlagot és bevezeti a csordaszellembe.
  6. Öngyilkosság, gyilkosság.
  7. Erkölcstelenség: A tisztátalan cselekedetek tárháza, de ami másnak tisztátalan, az lehet másnak élmény. Szóval, ez is nézőpont kérdése. Másrészt jogi, erkölcsi kategória.
  8. Keserűség, passzivitás: Egyfajta állandósult hozzáállás, amit külső erőnek tulajdonítanak. Érthető miért tette ezt is tünetté az Egyház, hiszen a lustaság sose erény.
  9. Függőség: Ez lehet bármilyen irányú függőség, testi, lelki és szellemi. Minden dolog túlzott használatából származik, a mértéktelenség kíséri, de itt is valamilyen probléma elviselésére és palástolására alakul ki. Más kérdés, mi erősíti és miért nincs akaratereje ellenállni az embernek, ha felismeri az okozott kárt túlzott szenvedélye miatt, vagy ha már rég nincs meg az alap indok.
  10. Állatias tendenciák, félelem a szent dolgoktól, skizofrénia, többszörös személyiség zavar.
  11. Különleges képességek: Alapvetően aki kapcsolatban áll az okkult világgal, esetleg gyakorlója is egyes praktikáknak megtapasztalhat bizonyos tudati elváltozásokat, ami az anyagi világra is hatással lehet (van), avagy születéssel megkapott adományok is okozhatnak átlagon felüli megtapasztalásokat, avagy erőket. Itt a paletta igazán terjedelmes: levitáció, jövőbelátás, telekinézis, teleportáció, telepátia vagy mágia általi befolyásolás (például kártyajóslás, szellemidézés, akarat általi manipuláció, hipnózis, gyógyítás, átok átvitel) stb.

Láthatjuk tehát, hogy nem minden esetben csak hátrány származik bizonyos dolgok gyakorlásából, bár az Egyház minden esetben üldözte a különlegesebb életvitelű embereket. Ennek oka, a totális hatalom megtartására tett kísérlet, illetve a Biblia által írt tiltás, mely megtiltja mindenfajta erő használatát, mert az csorbíthatja az Istenbe vetett hitet.

Mint minden dolognak, van árnyoldala, ez tény. Mindenhez szükséges a helyes arány, ami sajnos nem az emberi élet velejárója, mindenképpen tanulás útján lehet rá szert tenni. S, aki nem égeti meg magát egyszer se, az nem is élt igazán.

Isten azért adta a végtelen lehetőségeket, hogy végtelen módon megtapasztalhassuk azt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése