2010. december 4., szombat

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Egy barátom invitálása okán ellátogattam a Főváros Szabó Ervin Könyvtárba, azon belül IX. kerületi tagkönyvtárába. Lenyűgöző élmény és nagyon sok lehetőség állt előttem hiszen, a nagyvárosi nyilvános közkönyvtár feladatait ellátja, részt vesz a tudományos és szakkönyvtári ellátásban, támogatja a kutatómunkát és az oktatást. Segít az önképzésben és a szervezett oktatásban. Folyamatosan fejlődve felhasználja az információtechnológiát.
A könyvtár állományában lelhető dokumentumok száma megközelíti 3 300 000
példányt. Van tehát választék, mely minden korosztály igényét és érdeklődési körét maximálisan kielégíti. Állandó jelleggel rendezvények és kiállítások színesítik e jeles intézmény mindennapjait. A könyvtár honlapját látogatva http://www.fszek.hu bővebb információt is szerezhetünk ezen programok idejéről és pontos helyszínéről. A számos elismeréssel jutalmazott Szabó Ervin Könyvtár számtalan szolgáltatást nyújt a hozzá betérő érdeklődőknek. A számtalan lehetőség közül jelen van a hangoskönyv-, könyv-,folyóirat-, kotta-, cd-, dvd-,audiokazetta-, grafika-kölcsönzés, az információs technológiának hála az egész épületben wifi, e-olvasóterem, számítógép-, és internethasználat, fénymásolás, nyomtatás vehető igénybe. Természetesen fogyatékos sorstársainkra is gondoltak, ezért kerekes székkel minden tagintézmény megközelíthető, a jelnyelvi tájékoztatásnak és felolvasó szoftvereknek hála könnyen barangolhatnak kedvükre.
Az olvasóteremben eltöltött nyugodt órák kizökkentettek a hétköznapokból, ezért mindenkinek ajánlom aki az effajta kulturális kikapcsolódásra vágyik. Én biztosan visszatérek, az atmoszféra magával ragadó volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése