2011. január 11., kedd

A médiatörvény már rég hatályban van


A hazugságra építő manipuláció lehetőségei egyenes arányban nőnek az információkra egyre inkább építő társadalmak fejlődésével”.

A társadalmakat már csupán nem az anyagi javak, a pénz, vagy az ember tartja össze. A legfontosabb szerepe az információnak van, mert a tudás hatalom, a hatalom pedig tudás.
http://farm2.static.flickr.com/1140/886741172_24390fb7b1.jpg

Ahogy egy tóba dobott kavics hullámzásra gerjeszti a vizet, az információ is így működik annak közegében. Minél nagyobb a vízbe dobott kő, annál nagyobb felületen terjed ki a hatása. Manipulálódik és ehhez csupán egy apró mozdulat kell.
Láthatjuk ma is, hogy mily módon képes meghatározni az ember felfogását, vagy hozzáállását bármihez, ha bizonyos képet kap a környezetéről. Ez akkor veszélyes ha nem gondolkozik el a látottakon, hallottakon hanem rögtön a külső felülettől, ingerektől, emberektől kapott visszajelzést fogadja el és építi bele saját kis életébe. Ezt a társadalom atyák hamar felismerték és egy bizonyos réteg rájött, hogy akár építhetnék tudatosan is a társadalmat, mert az a fajta kiszámíthatósági modell amit kezdetben megalkottak hatékony mederbe tudta terelni az egyének gondolatvilágát. A fogaskerék mozgott, nem volt hiányzó alkatrész.
Ma is egy hatékony manipuláció áldozatai vagyunk, a társadalmakat, nemzeteket sorozatosan sokkolják a hamis, vagy túlzó adatokkal. Most azt akarják velünk elhitetni, hogy válság van, globális felmelegedés, világvége. Természetesen ezen információk miatt a bankok, kereskedők, országvezetők, egyházi vezetők, közemberek is oly módon reagálnak, mely ezt a téves elképzelést generálja, egészen addig míg ténylegesen be nem következik.

Ezért elfogadom azt, hogy a manipuláció hat a társadalmi fejlődésre, mást nem is tehetek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése