2011. január 9., vasárnap

Amikor Isten a szavával teremt




Ma néztem egy előadás sorozatot a teremtés elmélet híveiről a Youtube -on. A kreacionisták elvetik az evoluciós tanokat, szakítanak a darwini modellel és a Bibliát veszik alapul.

Nagyon érdekes gondolatokat feszeget ez a tézis. Szerintük a Földet és az azt körülvevő világegyetemet Isten 6 ezer éve teremtette, a szavával, azaz az Ige által. Mindezt 6 nap alatt, és a maga teljességében alkotta meg saját hasonlatosságára a férfit és nőt. Ekkoriban teremtette az angyalokat is, hogy szolgálják az embert.
Aki olvasta valaha az Ószövetséget, az valószínűleg tisztában van azzal, hogy mely napokon készítette el bolygónkat az Úr. Beszél az édeni állapotokról, mely a nagy Vízözön előtti földet határozta meg. A világ felosztása akkor teljesen más volt. A bolygó belsejében kiterjedt víztömeg helyezkedett el, a felszínen kiterjedt és sűrű növényzet testesítette meg a faunát.
A légréteg felett egy jégpáncél takarta be mindent, mely egyfajta pajzsként védelmezte a lakókat az űrből érkezett káros sugárzásoktól. Az űr a csillagok hazája volt, a másod menny, mely felett szintén vizek voltak, melyen az Isten trónolt.
Az akkori emberek a 3-4 méteres magasságot is elérték, a levegőben található nagyobb oxigén tartalom illetve a magasabb légnyomás okozta hatások miatt. Természetesen az állatok sem voltak parányiak, akkoriban nagyon sok dinoszaurusz élt a bolygón, de ma ismert állatfajokból is hatalmasabb jószágok boldogították az emberi nemet. Boldogították, mert az állatok és emberek békében éltek, nem falták fel egymást, hiszen akkor minden élőlény növényevő volt. Az oroszlán együtt legelt a marhával, a gyermekek vidáman fürödtek a krokodilokkal. Merész elképzelés, de az előadás sorozat sok tényt is felvonultatott.
Mivel Ádámot Isten teljes tudással ruházta fel és hosszú élettel, melyet utódai is örököltek hatalmas városokat, piramisokat építettek Isten tiszteletére. De aztán minden megváltozott, megjelent a halál, a düh és a gyűlölet, letaszított angyali lények szennyezték be a földet, ezért Elohim szavára a vizek megmozdultak.
A Vízözön során a Földet körülvevő jégréteg megolvadt és a bolygó belsejében lévő hatalmas víztömeg feltört a felszínre, ez okozta az egész emberiség kipusztulását. Csak Noé és családja élte túl, kiknek utódai fokozatosan vesztették el régi dicsőségüket, fokozatosan csökkent éveik száma, a magasságuk és tudások mely az ősöket legfőképp jellemezte. Megjelent a húsevés, és minden egyéb dolog, amely a mai társadalmakban jelen van.
Igen, ez is egy youtube-os videó mint a többi, de azért sok érdekes dolgot állított.
Szembeszállt az asztrofizikával, az evolúciós elmélettel, a rádiókarbonos és szénizotópos vizsgálat eredményeivel. Elég sok bizonyítékot felhozott, mely sok mindent megkérdőjelezett bennem, lényegében arra gondoltam ha már mesébe hiszek, miért ne higgyek abba a mesébe mely szívemhez közel áll. Egy ma élő átlagos keresztény ember szimbólumok gyűjteményeként tekint a Bibliára, mely inkább utat mutat számára semmint hogy azt teljesen szó szerint vegye. De pont ez a hihetetlen a radikális kreacionizmusban, a Szentírást teljesen reálisan veszi figyelembe, az ott leírtakra próbál választ keresni és ez alapján cáfolja meg a mai tudományos eredményeket, mely valljuk be őszintén nem sok mindent tettek az asztalra. A bolygónkon káosz van és kilátástalanság, melyen nemhogy javít, hanem egyenes ront egy-egy új eredmény.
http://www.wga.hu/art/g/ghiberti/paradiso/3creatio.jpg

Tulajdonképpen elég sok csontvázat és tárgyi dokumentumot felvonultatott műsora során. Mindenkinek ajánlom figyelmébe ezeket a videósorozatokat, nem veszít vele semmit. Engem is lenyűgözött az előadásmód.
A kreacionisták is éppen annyi izgalmas állítást vonultatnak fel, mint az evolucionisták. Érdekes harc ez.
Sok mindent nem írtam le, nem is lehetne, de aki jobban utána akar járni a témának, az használja a Google-t. Ízelítőnek az alábbi linket ajánlanám, jó kezdésnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése