2011. január 9., vasárnap

Az ámokfutókról


Majdnem heti szinten hallani ámokfutásról. Ebben az időszakban egy fiatal amerikai srác végzett hat emberrel, sokakat megsebesített, fő célpontját Gabrielle Gifford amerikai képviselőnőt olyan szinten lerendezett, hogy az majd csak a csodának köszönheti a felépülését. Szerintem a politikus asszony ezek után kétszer is megfogja gondolni a fegyverviselés jogáról szóló hozzáállását. Természetesen nem tehet róla , hogy őrültek szaladgálnak a választókerületében. Igazán nem is akarok belemenni, kinek mi jár, de úgy gondolom az abortusz és őssejtkutatás engedélyezése nagyon sok fanatikusnál kiveri a biztosítékot.

Ahogy rájött a bolondóra a szicíliai öregemberre, aki végzett a feleségével és két szomszédjával, úgy rájött az öt perc arra a részeg férfira is aki francia honban lövöldözött le három embert, akik közül az egyik meghalt.

Több éve már, hogy iskolai mészárlásoktól hangos egész Amerika és Nyugat Európa. Számtalan esetben hallani kitaszított diákokat, akik elégtételként fegyvert fognak és bosszút állnak az őket sérelmezőkön.
Kínában is nagy divatja van az elmebetegeknek, számos esetben hajtanak bele tömegbe autóval, locsolnak szét savat, vagy karddal hadonászva törnek be óvodákba, hogy végezzenek ártatlan célpontjaikkal.

Ezen van főleg hangsúly, egy ámokfutót az tesz azzá ami, hogy ártatlan civileket is belesodor büntetőhadjárata bűvkörébe, ha ezt nem tenné, csak simán gyilkos lenne, a brutálisabb fajtából.
http://www.nonprints.com/UploadPic/Thomas%20Moran/big/The%20Angry%20Sea.jpg

Furcsa, hogy csak nagyobb közösségekbe, városokban történnek ilyen dolgok. Az ember elidegeníti magát a többitől, kiközösül és önön frusztrációját a személytelen gyűlöletbe vezeti bele. Nagyon sajnálatos dolog ez, de a motiváció mindegyiküknél ugyanaz, kitűnni, még pedig a gyilkolás által. Feladni a maradék emberséget is önmagából, hogy végérvényesen kizárja magát a társadalomból, olyan drasztikus módon, hogy az mások és a saját életét is végérvényesen elmulassza. De a fájdalom nem fog elmúlni, olyan sebeket ejt, mely megmételyezi a halottak és sérültek hozzátartozóit és olyan negatív példára sarkall, melyet más kitaszítottat is ilyen tettek elkövetésére sarkall.

A szomorú igazság az, hogy Pandóra szelencéje kinyílt, de nem csak a remény maradt benne, hanem az őrület is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése