2011. február 25., péntek

A líbiai eseményekről

Váratlan szabadságomat kénytelen-kelletlen meg kellett szakítanom az arab világ forrongása miatt. Természetesen nem Egyiptomba kívántam utazni, nincs ott semmi dolgom. A piramisok hatalmasok, a tevék meg büdösek, csak éppen egy szakdolgozat kellős közepén vagyok.

Líbia fellázadt kormánya ellen. A most kínos pillanatait nem éppen élvező Moammer Kadhafi azt állította magabiztosan egy korábbi nyilatkozatában, hogy a végsőkig kitart. Nem csodálom, ha elhagyná az országát valószínűleg háborús bűnökért ítélnék el, amiért már  ex kollégája, a szintén diktátor  Saddam Hussein is megkapta a kötelet. A sztorit ismerjük, Líbia népe lázong, már szinte mindenhol az országban, sok fontos területet hajtottak már uralmuk alá, ezért az elnökük elkezdte módszeres és kíméletlen legyilkolásukat. Ez most ahhoz vezetett, hogy hatalmas menekültáradat érkezett Európába, pontosabban Olaszországba. Ezért az EU most joggal aggódhat, egyrészt ellenőrizetlen iszlám terroristák is áramolhatnak Európa szívébe, ahol jelenleg is sok az elégedetlen arab, másrészt ha esetleg Egyiptom, Líbia és a többi nemzet egy hirtelen ötlettől vezérelve kitalálják, hogy megszállják a vén kontinenst, akkor már kénytelen lesz beavatkozni a most még tesze-tosza NATO és kitör az Euróafrikai Háború. De ne rohanjunk ennyire előre. 

Jelenleg az uniónak az európai állampolgárok kimenekítésére és az esetleges humanitárius segélyezésre kell összpontosítania, más dolguk nincs is. Talán még kap majd pár szankciót Amerikától is, tőlünk is és ezzel minden el lesz intézve.Addig is dőljünk hátra és élvezzük az élvezni valót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése