2011. március 1., kedd

Napi egyveleg



Úgy látszik, az egyik cikkemnek nagy sikere lett és be fogják tiltani a dohányzást, az egész országban. Természetesen nem én tehetek erről.

A dohányzás betiltásának népegészségügyi okai vannak. Nagyon fogy a magyar és emellett még káros szokásai is vannak. Ilyenek például az alkoholfogyasztás, cigi és mértéktelen kávéivás (ami nem mellesleg jó a bőrnek, emésztésjavító és vérnyomáscsökkentő hatású).
Itt igazából csak rajtunk akar spórolni az állam, ha nem költhetünk cigire, akkor nem veszünk kávét sem, illetve nem ülünk be éttermekbe és egyéb vendéglátó egységekbe sem, ahol eddig sűrűn füstölögtünk. Tehát az eddig elköltött pénzt, majd a megdráguló élelmiszerre és üzemanyagra fordíthatjuk, hála az olaj magas repülésének és az országban dúló cukor és gabonahiánynak.
Ezen élvezeti cikkek túl alacsony hozamba jönnek létre, ami az országban hihetetlen áremelkedést idézett elő. Mivel a raktárak kiürültek, ezért kénytelen az állam újra külföldi behozatalra szorulni, mely termékek silányabbak és jóval drágábbak.


Nem baj, nemrég olvastam a Metro napilapban  (amit csak azért forgatok, mert ingyen van és jó írások vannak benne), hogy hatalmas pánikhangulat van és egy élelmiszeri válság van kibontakozóban,mert mindenhol elfogyott minden. A Föld éhezik, vagy lassan éhezni fog. Kína már az eget lövi rakétákkal, hogy esőt csaljon a felhőkből, annyira elhatalmasodott az aszály. Mindenhol nagy baj van.

http://theothersideofafrica.blogspot.com/

A teljesség igénye nélkül szeretném kifejezni az Európai Uniónak, hogy milyen jól tette, hogy zárolta a Kadhafi családjának és ismerőseinek vagyonát, illetve azt, hogy megtiltotta az európai légtérbe és földre való belépésüket. Így már esélye sincs elmenekülni az országból, aminek hála a végsőkig fog harcolni a felkelőkkel. Nem tudom, hogy lesz. Lehet, mire megírom ezt a cikket és feltöltöm a blogra, addig a dörzsölt diktátor megszökik Thaiföldre és a hatalom megdöntését ünnepli a líbiai nép. De nem iszok előre a medve bőrére. Mindenesetre a fegyverembargó jó ötlet volt, igaz csak szükségszerű látszatmegoldás.

Az idő fogy, ahogy az olaj is, mindezek fölött még mindig nincs világbéke. De én még mindig itt vagyok és folytatom tovább.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése