2011. május 8., vasárnap

Apokalipszisi halál

http://www.dunatv.hu/data/cms679098/buddha_szegyenebe_fordul_04.jpg


Az évezredek, évszázadok számtalan kijelentéseket tettek, melyek meghatározták az emberi korszakok elejét és végét. Mint minden ember születése pillanatában együtt hordozza magában az elmúlást is. A nagy kerékfutás elkezdődik, minél jobban élni az életben, jelen lenni a hétköznapokban, hogy a tökéletesnek hit illúzió segítségével elfelejtkezzünk végső célunkról, amiért is világra jöttünk, a halálról.

De a vég elmondhatatlan.

De azért próbáljuk meg. Minden sejtünk magában hordozza a kinyilatkoztatás ígéretét, az örök körforgást, mely lezár és újra kinyit. A Biblia számtalan helyen említi, éberen tartva a híveit, hogy az idő közel. De nem az idő van közel, hanem mi, az emberek. Az ószövetségi Bölcsességek szerint a halált nem Isten alkotta, mert nem leli örömét az élők pusztulásában. Ez igaz lehet. Ne siettessük saját végünket, de ha közel az idő méltósággal zárjuk le önön illúziónk. Ez az igazi hatalom, mely nem tanulható, de bármelyik pillanatban átélhető, ha a sors úgy hozza.

Egy ember az élete során is számtalan halált él meg, de mindig ott van az újrakezdés ígérete, a tiszta lap, mikor fel kell állnunk önmagunk porából és újra elkezdeni a vesszőfutást. Emlékezve a múltra, élni a jelenben és hódolni a jövőnek.

Mert az idő közel....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése