2011. március 21., hétfő

Mi lesz a technológiával?


Sajnálatos események tetőzték be a Japánt ért földrengések és cunami után a japán lakosságot. A gyászra és a károk rendezésére az atomerőműveket ért nagy sérül miatt már nem maradt sem idő, sem energia.

Nem lepődtem meg, mikor Tokió kormányzója, Sintaro Isihara isteni büntetésnek minősítette az őket ért csapásokat, mely mohóságuk miatt következett be. Én nem tudom ő mit ért mohóságon, Japán nagyon sokat adott a világnak, a világháború utáni gazdasági fellendülésük példaértékű lehet minden nemzet számára. Technológiai fejlődésüket ötvözték a hagyományok és az ősök tiszteletével, mindamellett kaptunk tőlük walkmant, játékkonzolt és japán pornót is.

Nem gondolom azt, hogy nekem is be kellene állnom a világvégét hirdető emberek közé, de azért elgondolkoztató, hogy mindenkit megdöbbentett a Japánt ért katasztrófa. Az embert azért megérinti, ha a legfejlettebb és leggazdagabb technológiai háttérrel rendelkező országot is eléri a végzet, mert akkor talán a saját halandósága sem olyan távoli. Nemrégiben egy nyolcvan éves cigány asszony kifejtette nekem a vonaton, Isten és a Sátán hadban áll. Az ő háborújuk miatt van ennyi szenvedés és zűrzavar a Földön, és ha az Úr kiereszti valakire a Halál Angyalát, az nem menekül meg a végzete elől. Hmm. Tulajdonképpen csak azt akarta kifejteni, hogy végünk van, mint a botnak. Kedves néni.

Sokáig azt hittem, minket a technológia fog megmenteni, de most elég rendesen vissza lesz esve a termelés és a tervezés. Ez picit aggasztó. Bár most lehetőségük lesz bizonyítani és versenyezni a többi élvonalbeli nemzetnek is. De ez akkor sem vigasztal.
http://www.serenadawn.com/Alien-Jockey-Mutation.JPG

Ha a radioaktivitást nézzük, lassan olyan lesz a világ mint egy Asimov regényben. Sugárzó, de nem a derűtől és a felemelkedettségtől.

De mi van, ha tényleg telhetetlenek vagyunk? Ész nélkül vettük fel a hiteleket, persze sokan azt mondják, muszáj volt. Nem tudom, nekem sose volt szükségem a legújabb lcd televízióra, csak azért, hogy azon nézhessem a Való Világot, meg a Barátok köztöt. Mindegy, nem minősítek senkit, a pénzügyi válság megtette a hatását. Majd szépen sorban jön a többi is, az élelmiszerválság, az energiaválság és talán még a radioktív válság is.


De amíg ez nem következik be, megnövelem a folyószámlahitelemet.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése