2013. február 17., vasárnap

Rossz ómenek még mindig vannak?


Ezen gondolkoztam, most így vasárnap délelőtt, hogy vannak-e manapság ómenek, azaz olyan jelek, amelyek valamilyen rossz, katasztrofális dolgokat jeleznek előre.

Úgy vélem lehetnek, valamilyen erőteljes külső behatás hatására. A negatív energia nem tudja elfedni teljesen a kilétét, zavar támadhat körülötte, azaz a természetben, vagy az emberi viselkedésformában torzulás következhet be. Tehát ezek a deformált, nem hétköznapi események, hangulatok lennének azok a jelek, amik egy nagyobb történésre kívánják felhívni a figyelmet.

Már az ősi népek hitére is jellemző volt, hogy különböző természeti csapások mögött isteni dolgokat sejtettek. Egyszerű logika alapján működtek ezek az emberek, ha villám csapott valakibe, vagy elverte a jégeső a termést az nem az az időszak volt számukra, mikor táncmulatságot szerveztek a falu főterén.

Egy másik megközelítésből, Isten is jelezhet, ha baj van. „Akik félnek téged, azoknak jelt adtál, hogy megmeneküljenek az íj elől.” Talán ez a kedvesebbik, békésebb verzió, még az agresszió előtt életbe lép egy könnyebben emészthető üzenet az égi szféráknak köszönhetően.
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/488050_349402788508354_1261182567_n.jpg

Egy érdekes dologra lettem figyelmes Máté apostol egyik verséből :
„Amikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből, sivár helyeken bolyong, nyugtot keres, de nem talál. Azt mondja hát: Visszatérek elhagyott házamba. Amikor odaér, üresen, kisöpörve, feldíszítve találja. Erre nyomban elsiet s hoz magával hét más lelket, magánál is gonoszabbat. Bemennek és ott laknak. Ennek az embernek a sorsa most rosszabb, mint az előbb volt. Hasonló sors vár erre a gonosz nemzedékre is” - korábban ezt a verset úgy értelmeztem, hogy szakértelem híján ne végezzen senki se önmagán, se máson ördögűzést, mert csak ideig-óráig működik, ha a hézag ami miatt bejutott a rossz, még nincs betömve. Ám ugyanez vonatkozik a társadalomra és a nemzedékekre is. Egyre nagyobb a hasadék a generációk, az emberek, a szellemi és ösztönélet között. Fel vagyunk díszítve, minden csupa szín, de az elmúlt háborúk démonai már rég beköltöztek a kitöltetlen helyekre és folyamatosan feszítenek, harcolnak, akarva-akaratlanul létrehozva az ómeneket.

Persze, a bűnök nagyrészt az emberektől vannak, mindenki önmagát taszítja kárhozatra. Ezáltal természetesen megkönnyítve egy shedim (démon) dolgát, kinek minden vágya, hogy uralkodjon és táplálkozzon. Az elilimek bálványimádásra buzdítanak, a ketevek szeretnek pusztítani, a menik a sorsot babrálják, a gadok a szerencse démonai, a Lilithtől származóak (inkubuszok, szukubuszok)
az éj erotikus zaklatói. Tehát több fajtájuk van, ahogy nekünk embereknek is. Számtalan helyen említik őket, számtalan névvel ellátva. De ez csupán mitológia. Az emberi választás a lényeg.

Végezetül, gondoltam válogatok a hírek közül. Az elmúlt egy hét történéseit végignézve egy-két furcsa sztorira könnyen rábukkanhat az ember. Jöjjön tehát a legmodernebb kori ómen lista:

  • XVI. Benedek pápa váratlanul lemond
  • Oroszországra meteorzápor zúdul, többen megsebesülnek
  • Villám csapott a Szent Péter Bazilikába (azon a napon, mikor a pápa bejelentette lemondását)
  • A semmiből kattant be a csepregi családirtó (manapság egyre több az ilyen)
  • Lecsap New Yorkra az évtized hóvihara
  • A halak megfulladtak (ez sem ritka, mikor egész állatrajok pusztulnak el, mindenfajta különösebb ok nélkül)


Szóval, érdemes ébernek lenni és nyitottnak. Ez a világ még mindig furcsa.

Természetesen nem beszéltem arról, mi lehet a nagyobb történés, amire ezen dolgok figyelmeztethetnek. Nos, azt mindenkinek a hitére bízom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése