2013. február 4., hétfő

Tarot Remete - Mikor a magány osztja a lapot


Sikerült húznom ma is egy lapot. A Remetét húztam, aki botjára támaszkodva, lámpával a kezében éli világát a maga egyszerű csendességében. Ez persze nem olyan borzasztó dolog, az egyszerűség a teljesség megtapasztalását, a csendesség a zajok, és hamis hangok kizárását jelenti.

Ez is egy fő beavatás. Visszavonulásra int ez a kártya, az igazság előzi meg, mikor valami tudatosul az emberben, és a szerencse követi, ami kivezeti a remetét a barlangjából. De addig is ott van az a bizonyos sziklafalba vájt üreg, amely összpontosítja az energiát az ott lakó szívébe, elméjébe.
http://digital-art-gallery.com/oid/45/1570x883_9051_The_Hermit_2d_fantasy_landscape_picture_image_digital_art.jpg

A Szaturnusz a bolygója, amely a mélységet jelöli. Nem a depresszióra utal, nem kilábalni kell belőle, hanem rálelni önmagunkra a teljes nyugalom állapotában. Ebben az élethelyzetben mód van felismerni személyiségünket, rájönni okra és okozatra, áttekinteni emberi kapcsolatainkat. De legfőbb célja az, hogy rávezessen minket a megoldásra, mert a feladvány tisztán kirajzolódik előttünk, s minden feltörő tudásunk s tapasztalatunk segítséget fog jelenteni a kérdés megoldásában.
A felmerülő illúziók és árnyak persze kísérteni fognak a sivatagban, de a bölcs én segít ezek elűzésében.

A magány elfogadását, eddigi elért eredményeink leszüretelését és hasznosítását a kártyán lévő mágikus kilences is segíti. Ez a szám összefügg az akarattal, és akinek ebből sok van, avagy erős, az tud hatni a gondolataira, szavaira, cselekedeteire. Nem a régi sémákat kell követni újra és újra, hanem kilengeni abból az állapotból és lehetőleg nem libbenni vissza. A korlátoltság ebben az esetben bűn. Bár ez benne van minden pakliban.
http://justapieceofmeat.com/thedivineheresy/images/8/8e/Hermit.jpg

Felszólít a remete, hogy ne fogadd el a külvilág véleményét, ne olvadj bele a tömegbe, hanem személyes fejlődésedet tartsd szem előtt. Te felelsz az életedért, mások nem fogják ezt megtenni helyetted. De mindemellett nem szabad görcsösnek lenni, hanem lazasággal kell viselni a dolgok állapotát, mert mindez most független tőled, ami fontos, az a belső fény táplálása, mely lámpásként vezet majd hátralévő földi utadon.

Ahogy egy kutató „kollégám” is mondotta volt:

Személyiségfejlesztésre vállalkozni valójában népszerűtlen merészség, ellenszenves letérés a széles útról, különc remeteség - ahogy éppen azt a kívülállónak képzelni tetszik. Nem csoda hát, hogy kezdettől fogva csak kevesen csábultak erre a különös kalandra. (Carl Gustav Jung)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése