2012. április 27., péntek

Médiamágia


Az új korszak közeledtével, nemcsak a fény harcosai térnek vissza, hanem a sötétséggé is. Elég belepillantani a híradásokba. Az anyag világtól megcsömörlött, és kiégett szellem ámokfutó intenzitással esik neki önön környezetének, elpusztítva azt, elnyomva magában minden emberit, átengedve magában a démoni düh vörös fényét. Ezek persze csupán hétköznapi esetek, a világban alapvetően létezik a bűnelkövetés, de az utóbbi években drasztikusan megnőtt a brutális és megmagyarázhatatlan esetek száma.

Ezeket az eseteket sokan a világ karmával, a korszak karmájával magyaráznák. De én úgy gondolom, ha kinyílnak bizonyos ajtók és kapuk, azokon keresztül nem csupán béke és szeretet áramlik a Földre. Mindenki olyan löketet kap, amelyet a maga módján tud kezelni, megválasztva saját térfelét. Szabad akaratától vezérelve, az eddigi felépített tudata reakcióba lép a környezetével és az akár káros is lehet, önmagára és másokra nézve.

Nem véletlen az sem, hogy nagyon sok önmagát kereső ember kerül pszichiátriára a pénzért okkult tudományt, felszabadító tréningeket áruló személyek miatt. Ez is mind-mind olyan áramlatok miatt van, amelyet egy beavatatlan csak nagyon nehezen tud kezelni. Míg korábban a tanok többsége titkos volt, mára a teleshopból is ez folyik, elkomolytalanítva az egészet és rászabadítva az őrületet az emberiségre. A mai mágia is egyfajta tömegcikk lett, amelyet a kallódó és unatkozó emberek előszeretettel használnak, személyes érdekektől vezetve. Sokan nem veszik figyelembe azt se, hogy a megvilágosodás utáni vágy is önös érdekből keletkezik. Mindamellett sokan azt se veszik észre, hogy elsősorban önmagukban kell keresniük a varázslatot, hiszen minden a lélekből születik, minden adva van a fejlődéshez, csak ehhez nem árt némi csend és logikus gondolkozás. Aztán jöhet a további lépcsőfok is, ha arra érdemesnek találtatik a lény.
http://0.asset.soup.io/asset/2411/0240_a0c6.jpeg

Visszatérve az előzményekre, egy sötét katona alapvetően szellemi, lehet sokszor nem is az anyagi pusztításra törekszik, hiszen célja fenntartani az anyagi világ fölött uralkodó Hatalmasságok birodalmát. Csupán ellentétes szándékai vannak, mely összeegyezhetetlen Isten terveivel, mert célja az anyagba láncolás, elkerülvén a lelkek szabadulását a végtelen fény felé. Erről szinte minden gnosztikus hagyomány beszámol. A Földet a korabeliek egy börtönnek tekintették, mely fel van osztva különböző rendű és rangú démon, vagy angyal fennhatósága alá. Szabadulni egyedül csak harccal és éberséggel lehet. Erről szól az alábbi idézet is:

"Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, az élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak."

Azért a Bibliában is felelhető pár gnosztikus utalás, nem csak az Egyház által nem elfogadott (nem Istentől sugalmazott) íratok között.

Ma, a média igenis hangsúlyos szerepet játszik abban, hogy szolgává degradálja az embert, elszakítva a valódi közösségektől, helyesebb, emberibb értékrendtől. Az illúziónál is, hamisabb illúzióba dobva őt, személytelen ámde mégis személyes sötét harcosként szolgálva a mai kor Hatalmasságait.

A tudatos sötét harcosok, azaz a fekete mágusok ennél jóval veszélyesebbek. De erről majd később.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése