2013. július 18., csütörtök

Hogyan legyél jó nyári csöves? - Szórakozási praktikák a mindennapokra, pénzteleneknek, csakis nyári szezonra


Először is, a teljesség igénye nélkül szeretnék bemutatni egy technika sorozatot, felsorolásszerűen, ami megkönnyítheti az életben a szabad áramlást. Ne vegye senki magára, de ha mégis, magára vessen.

Ha kérsz valakitől valamit, azt felszólító módba tedd, ne óhajtóba. Példa a helyesre: Adj egy szál cigit. - ilyenkor igen, vagy nem a reakció. Hiba a helytelenre: Kérhetek egy szál cigit? Tudnál adni egy szál cigit? - ilyenkor többfajta elágazó válasz is létrejöhet, ezt hívjuk szaknyelven időhúzásnak.

Ha valaki meghív egy sörre sose köszönd meg. Nem szabad. Hatalmas hiba. A meghívó fél lezártnak tekinti az ügyet és nem hív meg több sörre. Ellenben ha nem köszönöd meg, akkor ezt már nagyon várja és több sört generálhat a várakozása. Viszont, ha végeztél a sörfogyasztással és nem bírsz inni, akkor jöhet a köszönöm szócska. Az etikett így kívánja.

Ha utazol, fontos hogy legyen egy olyan valamilyen okból hátrányos helyzetű barátod, akinek van 90 százalékos utazástámogatása. Egyrészt rajta is segítesz, ha utazik és magadon is segítesz, hogy utazol. Egy baráti társaságban több ilyen személy is lehet, nagyon jót tesz a statisztikáknak. Nem véletlen, hogy a cégek és vállalatok is gyűjtik az ilyen embereket.
http://farm4.static.flickr.com/3127/2717305330_0e15351f72.jpg

Ha ételről van szó, mindig legyen olyan haverod, aki valamilyen ételbárban dolgozik. Erősebb kapcsot jelent, ha rokon az illető. Ez így lényegesebben olcsóbbra jön ki. Illetve mielőtt új városba érkezel, tájékozódj, hogy mikor és hol szokott ingyenes ételosztás lezajlani.

Sokaknak problémát jelent a szállás. Ha utazol és nincs sátrad, vagy a közeli erdőkben se akarsz dobozokból összerakott menedéket kialakítani, kénytelen leszel szállás után nézni. A kijelölt nyaralóhely központi pályaudvarán vagy buszállomásán rengeteg kényelmes padot lehet elfoglalni. Bár sokszor telítve vannak a „szobák”, egy cigi mindig segít a helyszerzésben. Viszont, sose pihenj le kocsmákban, szórakozóhelyeken, illetve főtereken. Fő szabály: ha egy távoli haverod azt mondja, hogy maradhatsz addig míg jól érzed magad, akkor azt csak arra az estére érti és jobban teszed, ha reggelre elhúzod a csíkot.

Ha pénzre van szükséged, de pont nincs nálad bankkártya fedezettel, akkor sose úgy kérd embertársadtól a fizetőeszközt, hogy buszjegyre kell. Valld be őszintén, hogy te innál még egy sört és egy felest, s hogy azért nézel ki merev részegen, mert előtte nagyon rendes emberek, már nagyon sokszor adtak aprót. Mindazonáltal híres filozófusok is mondták, a Földön található a legtöbb pénz, azaz a földön.

Ha jó nő vagy, akkor már tudod mi a dörgés.

Mindenki igényli a vízpartot. Rengeteg szökőkút van már az országban, amit körbevesz a latin-amerikai életérzés. Hűsölni ideális. Emellett szerencsésebb helyeken vannak közparkok is.

Ha kikapcsolódni vágysz erre nagyon jó hely még a légkondis plázák és áruházak tömkelege. Ingyenes a net és ülni is lehet. Megnézhetsz minden olyan dolgot, ami a fogyasztói magatartásodat erősíti. Ha már sikerült összekoldulnod magadra valami ruhát, akkor laza fiúként-lányként akár többnek is beállíthatod magad, mint aki valójában vagy. Minden szezonra ideális, és akár nagycsaládosoknak is javasolható.

Sok mindenre nem tértem még ki, például a fesztiválokra, a különböző tarhálási módokra és az egyéb szabvány megoldásokra, de majd egyszer lesz erre alkalom. Remélem segítettem.

Zárásként: a dilemma az életben csupán csak az, hogy kit, mikor, hogyan és hol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése