2012. szeptember 7., péntek

Mitől vannak rémálmaink?


Az alvászavar, mint olyan egyidős az emberiséggel. Főleg azóta, mióta duálisan kezeli, azaz megkülönbözteti az álom és ébrenlét világát. Az egyensúlyt már rég elvesztette a civilizált formánk, mely a személyiség és tudatalatti energiák hasadásához vezetett. Sok fajtája van ezen zavaroknak. Van, aki nem képes aludni, vagy van aki túl sokat. Van, aki nem képes az álmaira emlékezni, de létezik olyan is, hogy a tudatalatti és a környezet árnyai ólomsúlyként nehezednek az álmodóra, zavarva őt békés pihenésében.

De mi is az a rémálom?

Az, amikor az ember rémeket lát. Olyan irracionális, vagy akár valósnak hit képek és történetek jelenése, mely felzaklatja az álmodót. Ez lehet, akár egy parányi eltérés is, mely nyomaszt ébredés után, de lehet nyüzsgő zombi, szellem, démon hordák fokozott jelenléte is, ha nagyon drasztikus akarok lenni. Igyekszek mindig az lenni.

A legtöbb esetben, ez a rém, az én. Azaz te. Már sokszor írtam, ami álomban megjelenik, legyen az tárgy, vagy élőlény, az valamilyen részét képviseli az embernek. Vannak globálisan megjelenő formák, köszönhetően a kollektív tudatnak, és annak a gyenge, vagy nem gyenge nem tudatos telepatikus rendszernek, mely összeköti a tömegeket. De mivel, mi mind egyének vagyunk, saját élettel, saját nézőponttal, ezért saját szörnyek is teremtődnek utunk során, melyek figyelmeztetnek minket, miben változzunk, vagy mire figyeljünk oda. Tehát általában a nappali világ próbatételei, küzdelmei, vágyai, zavarai, tudatalatti észrevételei jelennek meg az álmokban. Ez a hivatalos, tudományos szakvélemény. De mivel még nincs technológia arra, hogy belelássanak az ember fejébe precízen, és meghatározzák a bent lezajló élmények okát, ezért mindez csupán filozófiai szintű fejtegetés.
http://www.freecomputerdesktopwallpaper.com/new_wallpaper/
A másik része a kintről jövő fenyegetés. Sokfajta elborult agyú lény létezik, mely saját szenvedését csökkentő, vagy pusztán élvezetből próbálja befolyásolni az álmodót, ezek többnyire haszontalan paraziták, amit az ember kellő türelemmel el tud űzni egyszerűen. Olyanok ezek, mint a kocsmákban fellelhető, kóbor elkorcsosult alkoholisták, akik figyelmet követelnek maguknak, ha ezt nem kapják meg, akkor fenyegetőznek. Veszélyesnek tűnnek, de nem azok, nincs semmijük, többek között józanságuk sem. Ilyen lények léteznek minden hitvilágban, a tibeti álomírások is tesznek róluk említést, melyek főleg álomvilágban jelennek meg. Ezek megjelenése is a helytelen élet következményei. Amolyan rés a pajzson dolgok.

A ráadás az, hogy egyes teozófiai elméletek szerint, ezen negatív, alacsony szintű szellemek az ember világ ugyanilyen alacsony szintű „részegeseiből” kerülnek ki, többnyire azok elhagyott héjainak önállósult lenyomataiként, míg azok lelkei ész nélkül vándorolnak saját pokluk síkjain, a következő újjászületésükig.

A harmadik dolog, a másik ember általi behatás. Van, mikor összekapcsolódnak álmok és ez fura, borzasztó dolgokhoz vezethetnek, vagy nagyon-nagyon kellemesekhez. Ugyanis nagyon erős érzelmi kötődés eredményezi ezt az átvitel.

Léteznek persze, komolyabb démoni zaklatások is. De ahhoz több minden kell, korábbi írásaimban már említettem ezt.

A rémálom tehát kezelhető dolog, mindenképpen valami üzenet az álmodó fele. Tehát igyekezni kell jobban odafigyelni a környezetünkre, az azzal való kapcsolatainkra, legfőképpen az emberekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése