2013. április 2., kedd

Illúzió, avagy sose az, aki és ami...


Olykor bele lehet futni a hamis dolgokba, akarva akaratlanul csupán csak érzéseinkre hagyatkozva. Nem vesszük észre se magunkat, se a másikat, se a környezet jeleit, csak mikor már késő.

Az önbecsapás persze sokszor dühítőbb tud lenni, mint a leleplezett hazugság. Ám felszabadító is tud lenni, olyan ez mint amikor megtör egy varázslat, vagy egy átmulatott éjszaka után kitisztul a fej és beáll az érzékelés az átlagos kerékvágásba.

Persze, nem szabad paranoiásnak lenni, de jól kell meg szűrni a kapott információkat. Ami bemegy a szemen, annak ki is kell jönnie.

Az évek múltával egyre kevesebb kígyó tud melegedni azon a bizonyos keblen, ha nyitott az ember és úrrá tud lenni a szeretet érzésen. A szeretet sok esetben káros is lehet, mert vakká tesz, mint a szerelem emberek, vagy dolgok iránt. Az elfogadás csak egy bizonyos szintig lehetséges, és ahhoz valamilyenfajta kölcsönös tisztelet is szükséges.

Hogy egy példával éljek. Éjjel álmomban két házat láttam. Ugyanúgy néztek ki kívülről, a szerkezetük is ugyanaz volt, de berendezésileg teljesen eltért a kettő. Más hangulatot árasztottak. Az egyik olyan volt, ahova szeretőt, vagy kalandot visz az ember, a másik meghitt volt, családias, átlagos. Ugyanúgy két személyiség lakik az emberben is. Minden ember egy ház és nem mindegy mivel rendezi be. Egy-egy tárgy, esemény vagyis információ egy egészen más érzetet kölcsönöz aztán az illetőről.

Ezek általában gyakori illúziók. Találkozik ezzel az ember olykor olykor. Magamra is aggattam berendezéseket, másokra is. Csak nem mindegy, hogy a konyhában található mikróban pattogatott kukoricát készítenek, vagy kóbor macskán tesztelik a hullámokat.

Ám, hogy én valamitől megszabadultam, a jövőben arra fog sarkallni, hogy másoknak is erősítsem az érzékelését. Az őszinteség sose gyengeség, és sose bűn, akármennyire is próbálják ezt beállítani.

http://1-ps.googleusercontent.com/x/www.stuckincustoms.com/stuckincustoms.smugmug.com/Portfolio-The-Best/your-favorites/i-8qLWMJf/0/900x666/900x666xthe-giant-rubber-ducky-Australia-900x666.jpg.pagespeed.ic.c4n409d9cA.jpg


A hatalmas kacsa sokszor ott lebeg az orra előtt mindenkinek, csak nem tűnik fel. Legyen szó bármiről, akár az egész világról.

Peace.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése