2012. január 25., szerda

Miért veszélyes egy mágikus aktus?

Először is Isten teremtette a lehetőséget, magát a világot. Az erre irányuló manipulatív erők is akarva-akaratlanul sértik a terveit, zűrzavart és káoszt okozva a pillanatokra épülő láthatatlan rendszerben. Tehát ilyen szempontból lényegtelen, hogy az ember fekete, vagy fehér mágiát használ. Öngerjesztő folyamat veszi kezdetét egy sikeres rituálé során, mely kimenetele nem látható előre, minőségileg közömbös, célja csupán újra egyensúlyt teremteni a fennálló síkokban.
Bár védekezhetünk akár azzal is, hogy ez is benne van a nagy Tervben, mert az Öreg minden hajszálunkat ismeri, beleértve azon hajszálak barátait és azok barátainak, minden gondolatát és az ebből született cselekedettek minden lehetséges irányú következményét.
http://davidvmoore.com/wp-content/gallery/featured/invocation-8x10.jpg


A mágiában nincsenek gátló tényezők. A mágia használat sokkal könnyebben áttöri a gátakat, s másfajta erkölcsi szemmel tekint innen saját döntésére önön felsőbbrendűsége miatt. Sok esetben hamarabb megőrül egy sikeres mágus, mintsem, hogy rágódjon majd a következményeken. Ennek részint, a gyakorlatok és kísérletezések során fellépő mentális tévképzetek az okai, másrészt a hasonulás miatt, már nem képes a földön járva élni és mérlegelni az aktív „mag” használó.

Az ősi hagyományok szerint a Sátán egyenlő az ezoterikus, mágikus, okkult gondolkozással. A legtisztább esszenciája az Én tudatos formának, a határtalan egónak, mely megnyilvánul az anyagi világban. A mágia maga nem imádság, hanem egy gyakorlat mely nem alárendeltségre, hanem mindig fölérendeltségi viszonyra törekszik, minden esetben. Ilyen lehet egy egyszerű jóslástól kezdve, a háziasszonyok által kedvelt gyertyagyújtó varázslatokon át, a komolyabb energiákat alkalmazó agykontroll és pránanadi gyakorlatok is, melyek Lények, Istenségek, Totemek segítségét alkalmazzák egy sikeres invokáció (megidézés) során. Ezt konkrétan személyesen tudom, saját szememmel láttam tibeti pecsétre hajazó pránanadis jelet, melyet a sikeres bevonzásra használnak.
Minden jel egy nagy hatalmú szellemet jelöl, mely segédkezik a gyakorlat közben a nadis beavatottnak. Nem ritka, hogy ezen csoportok tagjai teljes átalakuláson esnek keresztül. Depresszívé, őrültebbé, agresszívabbá válnak, hála az olcsón, pénzért megvehető, könnyen hozzáférhető tudásnak.Emellett életük se nem lesz több, se nem boldogabb, a silány eredményekről nem is beszélve.

Hmm.

Mai elmélkedésemet szintén egy idézettel zárnám, mert nem találtam semmi, frappáns méltó befejezést. Íme:

Mindenkinek saját lelke van, amelyet nem egyesíthet máséval. Egyik ember közelíthet a másikhoz, szót érthet vele, ketten egymásra találhatnak. De a lélek olyan, mint a virág, a gyökere egy helyhez köti - nem mehet oda a másik virághoz, mert nem hagyhatja el a földjét. A virágok az illatukat és a magvaikat küldik szét, hogy eljussanak egymáshoz; de hogy a mag hová érkezik, azt nem a virág, hanem a szél dönti el.

Herman Hesse

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése