2013. április 16., kedd

Botok Ásza – A feléledő máglya mágiája


Mint sok Ász, a Botok Ásza is egy olyan lap, amely valamilyen lehetőségre hívja fel a figyelmet. Ez nyilván szunnyadó dolog általában, ami ott van az orrunk előtt egy leheletnyi elhatározás formájában.

A Botok tűz elemű, tehát be kell gyújtanunk magunkat ahhoz, hogy azokat az energiákat, amikkel élni szeretnénk az valóban megjelenjen az életünkben. Legyen szó bármiről, egy áhított dolog elérésétől kezdve, valamilyen nem kívánt tulajdonság legyőzéséig erő kell, amit állandó izzásban kell tartani az ember szemei előtt. Egyszerűbben szólva a máglyának nem szabad kialudnia.
http://www.healthyheyday.com/wp-content/uploads/2011/02/Girl-in-fire.jpg

A tűz az alkímiában is nagyon fontos metamorfózist elősegítő elem. Átalakulást segít, de jól leválasztja azokat a rétegeket is, amire a végső, létrejövő anyagnak nincs szüksége. Tűzzel, vassal....ahogy a mondás is tartja, csak úgy érhetünk el tartós sikereket.

Pozitív tehát a lap, mert erőt, energiát, melegséget ábrázol a képi világa, ha úgy vesszük egy szárba szökkenő tűzcsóvát, ami egy tűzmagból árad ki. Bár, az én általam használt Crowley tarot már csak a folyamatot jeleníti meg, a születését nem (nyilván amiatt, mert az a megfoganó embrió magában a kérdezőben leledzik).

Ha ezt a szintet tartja és táplálja az ember (lényegében a marsi, férfias energiákkal) akkor ragyogó Nappá válhat, amely megvilágítja előtte az utat és képes világos elhatározással kezelni a felmerülő lehetőségeket, sikeresen. Növekedést előserkentve.

Tehát nincs más dolga egy ilyen lap kihúzójának, hogy elhatározásainak eleget tegyen és természetesen helyes, kreatív irányba táplálja a lélek tüzét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése