2013. március 22., péntek

Parallel - Párhuzamos álmok, világok


Ha úgy vesszük a világunkat egy olyan alkalmazás futtatja, melyben a programrészek párhuzamosan futnak. Minden egyes változóval új szálak jönnek létre, egészen kis dolgoktól egészen nagy történésekig. Ez egy olyan megtapasztalás avagy meg nem tapasztalás, mely benne foglalja a mi lett volna, ha lehetőségeket.

Megszületünk, hat ránk a környezet, és mi is hatunk arra. De aprócska eltérések is új irányt szabnak a nagy egészt tekintve. Persze a párhuzamos, se párhuzamos, hanem inkább egy pontból elburjánzó dolog. Ezt agyunk nem veszi konkrétan, maximum álmok formájában össze-vissza kaotikus képekből rakja össze a a megélt, ám mégsem élt meg történeteinket. Minden csak nézőpont kérdése.
Tehát valahol, ugyanazon részünknek teljesen más élete van. Ez se térhez, se időhöz nem kötött dolog, mert azon túl megy, mert ezek a fogalmak is abban a keretben mérhetőek, amiben azt vizsgálják. Ugyanaz a lélek, csak más a storyboard. Ugyanaz az én, csak más helyzet.

Így hatnak mindennapi döntéseink sorsunkra nézve, avagy mások döntései ránk nézve. Egy kimondott igen, valahol nemet jelent.
http://fc09.deviantart.net/fs17/i/2011/351/1/c/parallel_universe_by_visiongfx-dyxzc1.png

Fura dolog lehet át-át járogatni a kapun. Más is gondolt már erre, nem csak én, szóval létező dolog. Az emberi elme nem képes olyat elképzelni, amit nem látott, hallott, érzett. Még ha mástól is jön az infó, könyv, film, vagy álom formájában. Tulajdonképpen megélt tapasztalatunktól függ, mennyire fogadjuk-be azt az információt, ami ér minket még ha az teljesen ésszerűtlennek, hihetetlennek is tűnhet.

Rajtunk áll tehát, hogy mit adunk más világok embereinek és mit nem, vagy abban a formában létező énünknek.

De lehet, ez csak egy egyszerű pénteki elméletem. Nem biztos, hogy sikerült meggyőznöm a Föld körül keringő űrállomáson a kétszáz évvel későbbi önmagamat. Lehet, hogy éppen jót nevet, miközben a régi archívumokban turkálva olvassa a blogomat.

Ööö, esetleg ha olvasod Én, üdv. S ha feltaláltátok az időutazást, küldj vissza valamennyi kesst. Szeretnék venni egy kengurut.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése