2012. június 18., hétfő

Kánikula és a kenguru


Meleg van és forróság. A szám száraz, a szemem alatt nedves, és kezdek kenguruvá változni. A klíma miatt egy döbbenetes evolúció vette kezdetét sejtszinten szervezetemben.

Újra beköszöntött a kánikula, de úgy érzem ez a köszönés, nem sima köszönés, hanem már lassan mondatok kusza összevisszasága és nem fogja be a száját. De nem zavar, mert egy kétméteres kenguru vagyok, tarisznyával, vagyis azt hiszem erszénnyel. Igen, azt erszénynek hívják. Azt a célt szolgálja, hogy legyen benne valami, mi emberek amúgy is szeretünk ide-oda tenni dolgokat. Vagyis, ők. Én kenguru vagyok, egy olyan erszényes állat, aki nem tesz ide oda semmit. Egyedül csak a bumerángos barna emberekre kell vigyáznom. Azok is amolyan tevős emberek, kitalálták azt is, hogy amit eldobnak visszatevődjön hozzájuk, hogy aztán újra eldobhassák. Teljesen értelmetlen persze.
http://www.letssmiletoday.com/uploads/images/9853-funny_kangaroo_attack_14.05.2012.jpg

Most amúgy, ez nem viccnek indult, hanem novellának, de a kengurunál megakadtam. Talán a meleg teszi, talán hűvösebb lenne ha kivenném a fülhallgatót, mert nem szellőzik rendesen az agyam és félek felforrósodik az, majd túlterhelődik és leáll véglegesen. De nem ijesztgetem magam feleslegesen, megteszik helyettem a lehetőségek. Lesz olyan is, hogy jegesmedve leszek, az meg nagyobb szívás, mint kengurunak lenni. Jegesmedvéket úgy tudom nem engedik be kaszinókba sem, nem mintha kasszinóznék, de nem akarom magamtól elvenni a lehetőséget. Bármi megtörténhet. De amúgy fogalmam sincs, mi az a Bármi, de azt tudom, hogy szoros rokonságban van a Bárhollal, a Bármikorral és a Bárkivellel. Ezek egy családot alkotnak, mint a rám vadászó bennszülöttek, az aboriginalok. Hmm. S a többi ember. A maguk módján mind bennszülöttek, vadásznak folyamatosan. Harcolnak a zsákmányért, szövetséget alkotnak ellenünk, kenguruk ellen. Vigyáznom kell tehát és mindenfajta állat cimborámnak, a mókusoknak legfőképp. A mókusokat nem csak az emberek csesztetik, hanem a koboldok is. Ezeknek a kis lényeknek nagyon sok aranyuk van, és ők ezt szeretik tartani valahol, s mivel a természetben ritkán fordul elő aranytartó zsák, ezért mókusbundára van szükségük. De ez egy másik történet.

A koboldoknak és az embereknek tehát van egy olyan tulajdonságuk, hogy harcolnak valamiért, hogy azt a valamit aztán tudják tenni valahova. Érdekes szokás, így kenguru fejjel persze más a nézőpont is.

Kitartás mókus pajtásaim. Lassan elérkezik a mi korszakunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése