2011. december 15., csütörtök

A jóslásról, sorsról

A jövendölés a történelem előtti koroktól kezdve foglalkoztatta az emberek fantáziáját.
A jelen és a múlt események összekapcsolása és annak tanúságainak leszűrése adta az alapot, hogy az emberiség megkísérelje a lehetetlent, betekintést szerezzen a jövőbe.

Legfontosabb kérdés persze a nagy vallások szerint, mi határozza meg az egyén fejlődését. A szabad akarat által létrejött véletlenekre reagáló éberség, vagy az elkerülhetetlen végzet, a sors hálóinak tökéletesen rendezett láncolata.
Valószínűleg ezen elméletek keveredésében rejlik az igazság, talán azért is, mert minden igaznak hat, ha hisznek benne.
http://www.bestofalltopics.com/wp-content/uploads/2010/04/stru04.jpg

Az események általában sose véletlenszerűen történnek, ahogy mondani szokás, mindennek megvan a rendelt ideje és annak rendelt helye. Sosem szalasztunk el semmit, mert nincs mit elszalasztani, a sors öntudatosan vonzza egymáshoz a darabokat.

A látás maga, ezekbe a szálakba való betekintés tudománya, és az ott nyert információk leszűrése, ami által kirajzolódhat egy vagy több fajta lehetőség. A látónak nagy érzelmi és mentális intelligenciára van szüksége ahhoz, hogy megfelelően következtessen, mert ez hatással van a kérdező további állapotára is. Befolyásolja döntéseiben és cselekedeteiben egyaránt. Ezért tiltott a jóslás sok helyen, mert manipulálva teremti meg a világokat.
Bár, ha nagy vonalakban nézzük, akkor akár ez is lehet sorsszerű, mert egy egyszerű kölcsönhatás lépett fel, mint egy átlag információcsere során, mely hatással van mindkét félre, tudva vagy tudattalanul.

Ezen dolgok csupán a felszínt kapargatják, mert, ahogy az ember a világban kiismeri a kiismerhetőt, addig a kiismerhetetlen mindig meglepetést fog okozni, mert az istenek mindig nagyban gondolkoznak, és aki bepillantást nyer terveikbe, azt nem jósoknak, hanem küldetéssel rendelkező prófétáknak nevezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése