2012. május 29., kedd

A Vízöntő korszaka


Ahogy a Föld tengelye évről évre ingadozik és tolódik, jelzi, hogy a Nap másképpen kel fel, más csillagkép, más fokában éli életét. Ehhez persze több ezer évnek kell eltelni, hogy egyik csillagképből a másikba vándoroljon. Jelenleg a Halak korszak végét járjuk, és most zajlik az átlépés a Vízöntő korába.

Ezek világhónapokat jelölnek, melyeket szintén egy világév foglal össze, mint a mi időszámításunkban. Egy világév körülbelül 26 ezer évnek számít. Ezen átmenetek mindig kritikusak és megvan azon tulajdonságuk, ami nálunk az évszakok váltakozásánál figyelhető meg. Minden világhónap más és más jellegzetességgel bír. A Halak teljesen más minőségű, mint a Vízöntő, más személyiségjegyek dominálnak, ugyanúgy mint az embereknél. Ami megvan kicsibe megvan nagyba is, azaz ami lent van, az úgy van fent is. Ez volt eddig a tudományos rész, a csillagászatban ez már rég ismert folyamat. Nem tulajdonítanak neki nagyobb jelentőséget, azaz csupán inkább a kozmikus összefüggések és űrkutatás szemszögéből.
A Vízöntő jegynek a szimbóluma az ember vizeskorsóval. Valaminek a kiáradását jelöli, általában az égi vizet, mely áldásként hat mindenkire egyformán. Tehát ha mint korszakot nézzük, az egész emberiséget érinti, annak minden egyes tagját. Nem véletlen az sem, hogy levegő jegy, ezáltal mindent betölt, mindenki belélegzi azt.

Nagy hatással van rá a Szaturnusz bolygó, mely hatodik a Naptól számítva, és számmisztikailag nézve harmóniát, egyensúlyt és stabilitást hoz a világhónapba. Emellett a Szaturnusznak van egy elég negatív része is, amit sokan az ős gonosszal azonosítanak, de csupán az átélt mélységet jelöli véleményem szerint. Ami sokszor nem hiba, hanem hasznos az átmenet és változás során.

Sokan hasonlítják a Vízöntőt az Uránusz bolygóhoz is, mert személyiséget változtat, forradalmi változásokat okoz, mely küzdelemmel jár, de sikeres befejezéssel.

A víz önmagában is lebont minden gátat, ha elég intenzív hatásfokkal, elég nagy terjedelemben van jelen. Ez jellemző lesz az új korszakra is, a merev szokásokat eltörli és új életet fakaszt az egyenlőség és igazságosság jegyében. Elhozza a spirituális felfrissülést és az okkult tudományokat, illetve az érdeklődést az érzékfeletti iránt.

Tehát mindenképpen hatalmas változásokat ígér ez az új világhónap, mind a keleti, mind a nyugati asztrológia szemével nézve is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése